Πικάντικη σάλτσα ντομάτας με ψητά αυγά

Ενα αρωματικό πιάτο με πολλά μπαχαρικά σε απλή σάλτσα ντομάτας και ψητά αυγά. Σε μια βόρεια χώρα με βαρύ κλίμα θα αποτελούσε ένα υπέροχο πρωινό, στην Ελλάδα μπορεί να καταναλωθεί και ως μεσημεριανό.

Κι όπως έχουμε ξαναπεί τα αυγά είναι πια απενεχοποιημένα, οπότε μπορείτε να τα απολαύσετε με όποιον τρόπο προτιμάτε (με μέτρο εννοείται…)

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 2

bake1

bake

Μέθοδος

* Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με καπάκι και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα για να μαλακώσουν, τα κρεμμύδια, το τσίλι, το σκόρδο και οι μίσχοι του κόλιανδρου για περίπου πέντε λεπτά.

* Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τη ζάχαρη και στη συνέχεια αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να πήξουν.

* Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνουμε κενό στο μείγμα της σάλτσας και σπάμε ένα αυγό μέσα σε κάθε κενό. Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου γίνουν. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πώς ακριβώς προτιμάμε τα αυγά.

* Ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει