MENU

Οι καλύτερες τροφές για την καταπολέμηση της ακμής

9 Φεβρουαρίου 2020 • Διατροφή

Οι καλύτερες τροφές για να καθαρίσει η ακμή από το πρόσωπο χρειάζεται να αποτελούν μέρος μιας γενικότερα ισορροπημένης διατροφής για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε μια ποικιλία ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, που βοηθούν την επούλωση του δέρματος, παρέχοντας ταυτόχρονα στον οργανισμό τη βέλτιστη διατροφή. Οι τροφές που είναι κατάλληλες για την καταπολέμηση της ακμής, είναι αυτές που περιέχουν σε γενικές γραμμές βιταμίνη Α, ψευδάργυρο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Βιταμίνη Α

Σύμφωνα με τους δερματολόγους η βιταμίνη Α αποτελεί βασικό συστατικό της υγείας του δέρματος. Η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α απαντάται συνήθως σε μια ποικιλία από προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος. Αυτή η πλούσια σε αντιοξειδωτικά βιταμίνη έχει ιδιότητες που βοηθούν το δέρμα να επουλώσει τις πληγές του, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση της ακμής. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α περιλαμβάνουν τις γλυκές πιπεριές, όπως κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες ποικιλίες. Τα γαλακτοκομικά είναι επίσης πλούσιες πηγές βιταμίνης Α. Αυγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, σκληρά και μαλακά τυριά καθώς και το βούτυρο περιέχουν αξιοσέβαστες ποσότητες βιταμίνης Α.

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο

Μερικές από τις καλύτερες τροφές για να καθαρίσετε την ακμή είναι αυτές που περιέχουν ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι ένα βασικό μέταλλο που έχει αποδειχθεί ότι παίζει ρόλο στη θεραπεία των τραυμάτων και της φλεγμονής του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης της ακμής μειώνοντας τις εξάρσεις της. Τα οστρακοειδή έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Τα στρείδια ειδικότερα, περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου. Για παράδειγμα, μια τυπική μερίδα 90 γραμμαρίων μαγειρεμένων στρειδιών περιέχει 154 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου, που είναι πολύ περισσότερο από την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Αλλες τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο είναι το φύτρο σιταριού και διάφορες ποικιλίες συσκευασμένων δημητριακών.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Εκτός από την συμβολή τους στην αποτελεσματική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα περιέχουν ένα πλήθος αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του δέρματος. Τροφές που είναι πλούσιες σε αυτά τα λιπαρά οξέα είναι τα ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η σαρδέλα, η πέστροφα, ο τόνος, η ρέγγα και το χαβιάρι.

Τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, τα φιστίκια, τα φουντούκια, τα κάσιους είναι επίσης πλούσιες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Τα λάδια που παράγονται από αυτά τα καρύδια και τους σπόρους περιέχουν μεγάλες ποσότητες ωμέγα-3 επίσης. Αλλα φυτικά έλαια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 περιλαμβάνουν καλαμπόκι, ελαιόλαδο και βαμβακέλαιο. Πλούσια σε ωμέγα-3 είναι και το σιτάρι, το φύτρο σιταριού, η βρώμη, το κριθάρι, η κινόα και το καστανό ρύζι.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »