MENU
low-carbs

Θρεπτικές τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες

11 Οκτωβρίου 2017 • Διατροφή

Όταν επιλέγετε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, θα πρέπει να προσέχετε τουλάχιστον ώστε να επιλέγετε αυτά που είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά.

Ακόμα κι αν θέλετε να ακολουθήσετε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, υπάρχουν παράγοντες που είναι σημαντικοί για έναν συνολικά υγιεινό τρόπο ζωής.

Αφήστε πίσω σας τα προσυσκευασμένα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και επιλέξτε τροφές φυσικές με θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και υποκατάστατα ζάχαρης.

Φρούτα

Πολλά φρέσκα φρούτα ανήκουν στον κατάλογο των τροφίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Επιπλέον, περιέχουν μια αίσθηση γλυκύτητας που βοηθά να μην αισθάνεστε πεινασμένοι και να μην επιθυμείτε τροφές με περισσότερες θερμίδες. Δοκιμάστε τα μύρτιλα, τα κράνμπερις, τις φράουλες, το πεπόνι, το καρπούζι, τα πορτοκάλια, τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα και τα βερίκοκα.

Γαλακτοκομικά

Οι άνθρωποι που κάνουν δίαιτα και δεν τρώνε γαλακτοκομικά θα πρέπει να αλλάξουν τακτική. Τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθειά σας. Γάλα και γιαούρτι (όχι όμως το γιαούρτι με φρούτα, αλλά το άπαχο) είναι τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και παρέχουν πάρα πολύ ασβέστιο.

Μη αμυλούχα λαχανικά

Μερικά λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες και αυτά είναι ιδανικά για δίαιτα. Φάτε άνετα μπρόκολο, κουνουπίδι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ντομάτες, καρότα, πιπεριές, πράσινα φασολάκια και ραπανάκια.

Τα αμυλούχα λαχανικά

Παρόλο που τα αμυλούχα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, εξακολουθούν να παρέχουν την απαραίτητη σύνθεση βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών, μαζί με τις φυτικές ίνες και μπορούν να κατευνάσουν την πείνα σας. Γι’ αυτό και καταναλώστε με μέτρο καλαμπόκι, γλυκοπατάτες, ακόμα και άσπρες πατάτες και μαγειρεμένα ξηρά φασόλια.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Μείνετε μακριά από το λευκό ψωμί και το λευκό ρύζι και καταναλώστε δημητριακά ολικής αλέσεως που παρέχουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Επιλέξτε καστανό ρύζι, ψωμί ολικής αλέσεως, δημητριακά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες ή άλλα δημητριακά όπως το πλιγούρι βρώμης και το κριθάρι.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »