MENU

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με σαρδέλες σε σάλτσα ντομάτας

18 Οκτωβρίου 2013 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα γεύμα εξαιρετικά γρήγορο, που δεν παίρνει πολύ χρόνο για την παρασκευή του και είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό, αφού οι σαρδέλες ως γνωστόν έχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Προετοιμασία:  5 λεπτά

Μαγείρεμα:  15 λεπτά

Μερίδες:  4

spaggeti-sardines

Mέθοδος μαγειρέματος

* Βράστε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

* Φτιάξτε τη σάλτσα. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις σαρδέλες, και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι για να διαλυθούν. Ζεστάνετε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις ελιές, την κάπαρη και το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού. Ανακατέψτε πολύ καλά για να αναμιχθούν τα υλικά.

* Στραγγίξετε τα ζυμαρικά, διατηρώντας μια – δυο κουταλιές της σούπας από το νερό όπου έβρασαν. Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας αν θεωρήσετε ότι η σάλτσα είναι λίγο παχιά και το νερό που κρατήσατε.

* Χωρίστε σε 4 μπολ και πασπαλίστε το φαγητό με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »