MENU
salmon-burger

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια σολομού με ρύζι και λαχανικά

29 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα υγιεινό πιάτο, πιο ελαφρύ από τις κροκέτες ψαριού. Μπιφτέκια σολομού, που είναι νόστιμα και διαιτητικά και περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Προετοιμασία: 1o λεπτά

Μαγείρεμα:  10 λεπτά

Μερίδες: 4

salmon1

Μέθοδος

* Βάζουμε το σολομό σε ένα μπλέντερ μαζί με το κάρυ, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το τζίντζερ και τη σόγια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κιμάς. Πλάθουμε από το μείγμα 4 μπιφτέκια.

* Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για περίπου 4-5 λεπτά στην κάθε πλευρά και τα γυρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά.

* Παράλληλα, με έναν περιστρεφόμενο αποφλοιωτή κόβουμε σε λωρίδες τα καρότα και τα αγγούρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με το ξίδι και τη ζάχαρη, μέχρις ότου να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετούμε και τα φύλλα κόλιανδρου.

* Χωρίζουμε τη σαλάτα σε 4 μέρη και σερβίρουμε με το μπιφτέκι και το ρύζι.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »