MENU

Μπιφτέκια σολομού με ρύζι και λαχανικά

25 Ιουνίου 2018 • Συνταγές

Ενα υγιεινό πιάτο, πιο ελαφρύ από τις κροκέτες ψαριού. Μπιφτέκια σολομού, που είναι νόστιμα και διαιτητικά και περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Προετοιμασία: 1o λεπτά

Μαγείρεμα:  10 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα και κόκκαλο κομμένα σε χοντρά κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας πολτός από κόκκινο κάρυ

Μία ρίζα τζίντζερ στο μέγεθος του αντίχειρα, τριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

1 ματσάκι κόλιανδρο, το μισό ψιλοκομμένο, το άλλο μισό με ολόκληρα φύλλα

1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι

4 φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

4 κούπες άσπρο ρύζι για γαρνίρισμα

Για τη σαλάτα

2 καρότα

1 μικρό αγγούρι και 1 μεγάλο κομμένο στη μέση

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ξανθιά

Οδηγίες

Βάζουμε το σολομό σε ένα μπλέντερ μαζί με το κάρυ, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το τζίντζερ και τη σόγια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κιμάς. Πλάθουμε από το μείγμα 4 μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για περίπου 4-5 λεπτά στην κάθε πλευρά και τα γυρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά.

Παράλληλα, με έναν περιστρεφόμενο αποφλοιωτή κόβουμε σε λωρίδες τα καρότα και τα αγγούρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με το ξίδι και τη ζάχαρη, μέχρις ότου να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετούμε και τα φύλλα κόλιανδρου.

Χωρίζουμε τη σαλάτα σε 4 μέρη και σερβίρουμε με το μπιφτέκι και το ρύζι.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 292

Πρωτεΐνες: 29g

Υδατάνθρακες: 7g

Λιπαρά: 17g

Κορεσμένα: 4g

Ινες: 0g

Ζάχαρη: 6g

Αλάτι: 0,83g

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »