MENU
roast-chicken-dal

Η συνταγή της ημέρας: Ψητό κοτόπουλο νταλ με κάρυ

28 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή ένα εύκολο δείπνο σε ένα πιάτο με χαμηλή χοληστερόλη και χαμηλό νάτριο. Νταλ είναι στα ινδικά (hindi) οι κόκκινες φακές που μαζί με το κοτόπουλο και το κάρυ δίνουν ένα ιδιαίτερο άρωμα.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

chick1

chik-len

Μέθοδος

* Ζεσταίνετε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να ροδίσει, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ και ανακατέψτε για 20 με 30 δευτερόλεπτα για να ενωθούν τα αρώματα.

* Προσθέστε τις φακές, τις ντομάτες, το κοτόπουλο και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν καλά.

* Κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με το γιαούρτι. Σερβίρετε αμέσως.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »