Παλμιέ σφολιάτας με τυρί και πιπεριά
Απλά, μικρά, γρήγορα και εντυπωσιακά γαλλικά σφολιατάκια με μαλακό κατσικίσιο τυρί και την απαραίτητη πικάντικη γεύση της κόκκινης πιπεριάς και τα καρύδια, που δύσκολα θα μπορέσετε να φάτε μόνο ένα.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 12 λεπτά
Μερίδες: 20
Υλικά
• 500g φύλλο σφολιάτας
• 100g μαλακό κατσικίσιο τυρί
• 200g ψητή κόκκινη πιπεριά
• 50g καρύδια κομμένα
Οδηγίες
• Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο
• Βάλτε το κατσικίσιο τυρί πάνω στη ζύμη, κόψτε τις πιπεριές σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και βάλτε τις μαζί με τα καρύδια και ρίξτε τα πάνω από το τυρί
• Τυλίξτε τη μία άκρη της ζύμης στο κέντρο, στη συνέχεια επαναλάβετε με την άλλη άκρη, μέχρις ότου συναντηθούν στη μέση
• Κόψτε σε 20 φέτες βάλτε τις σε ένα ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 129
Πρωτεΐνες: 3g
Υδατάνθρακες: 8g
Λιπαρά: 10g
Κορεσμένα: 4g
Ινες: 1g
Ζάχαρη: 1g
Αλάτι: 0,42mg
Related Posts
« Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη: Το στέλεχος E484K ξεφεύγει πιο εύκολα από το ανοσοποιητικό σύστημα Ποια είναι τα πιο υγιεινά αποξηραμένα φρούτα »