MENU
ricotta

Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα με ρικότα, σπανάκι και ντομάτα

16 Φεβρουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Υγιεινές «μπουκιές» λαχανικών γεμάτες γεύση σε μια ομελέτα με τυρί ρικότα, ντοματίνια και σπανάκι. Το ρικότα είναι ιταλικό κρεμώδες τυρί που φτιάχνεται από αποβουτυρωμένο γάλα.

Εχει λίγες θερμίδες, είναι λευκό με μαλακή υφή και ελαφρώς ξινή γεύση. Θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα:  35 λεπτά

Μερίδες: 4

omel

omeleta1

Μέθοδος

* Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι να μαλακώσουν.

* Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι και βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο. Μεταφέρουμε όλα τα συστατικά σε ένα λαδωμένο ορθογώνιο ταψί 30cmX20cm. Παίρνουμε μικρές κουταλιές ρικότα και ρίχνουμε σε διάφορα σημεία πάνω στα λαχανικά.

* Χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια περιχύνουμε μ’ αυτά τα λαχανικά και το τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να δέσει.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »