MENU
sprouts

Η συνταγή της ημέρας: Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

12 Φεβρουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα πιάτο με ελάχιστες θερμίδες που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα. Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα σε ένα συνδυασμό που απαιτεί μόλις πέντε συστατικά και προωθεί την καλή υγεία.

Η γλυκοσινολάτη που περιέχουν τα λαχανάκια Βρυξελλών ενεργοποιεί τα ένζυμα που αποτοξινώνουν τα κύτταρα και εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ενώ τα υγιή λίπη από τα κάστανα βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης και βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 6

sprout1

sprouts2

Μέθοδος

* Ξεπλύνετε τα λαχανάκια Βρυξελλών και αφαιρέστε τυχόν ζαρωμένα εξωτερικά φύλλα. Κόψτε το κάτω μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι και χαράξτε ενα «Χ». Το «Χ» στο κάτω μέρος των λαχανικών θα επιτρέψει να μαγειρευτεί ο σκληρός πυρήνας που διαθέτουν τα λαχανάκια ομοιόμορφα μαζί με τα φύλλα.

* Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και μαγειρέψτε τα για περίπου 4 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των βλαστών.

* Θα πρέπει να παραμείνουν ελαφρώς τραγανά και να μη μαγειρευτούν πολύ. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κόψετε τη βράση. Καλό θα είναι να τα κρατήσετε σε αυτή την κατάσταση μερικές ώρες ή ακόμα καλύτερα αν έχετε τη δυνατότητα να τα βάλετε στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο όλη τη νύχτα.

* Λίγο πριν σερβίρετε, λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανάκια και τα κάστανα. Γυρίστε καλά μέχρις ότου να πάει το βούτυρο παντού και αφήστε τα να μαγειρευτούν μερικά λεπτά μέχρις ότου ζεσταθούν εσωτερικά.

* Αλατοπιπερώστε τα και σερβίρετε.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »