MENU
chicken-rosemary

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας

10 Οκτωβρίου 2013 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα υγιεινό πιάτο από άπαχα μπούτια κοτόπουλου μαγειρεμένα με σάλτσα ντομάτας και με το δενδρολίβανο να δίνει μοναδική γεύση, σας «ζεσταίνει» και έχει μεγάλη διατροφική αξία.

Προετοιμασία:  5 λεπτά

Μαγείρεμα:  30 λεπτά

Μερίδες: 4

rose

Μέθοδος μαγειρέματος

* Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια ροδίστε το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές του. Προσθέστε το μισό ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, ανακατέψτε και στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα πιάτο.

* Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο, τις αντσούγιες και το  υπόλοιπο δενδρολίβανο και τηγανίστε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν τις μυρωδιές τους.

* Ρίξτε τη ντομάτα, την κάπαρη και το κρασί (αν δεν θέλετε να βάλετε κρασί, ρίξτε 75 ml νερό). Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια ξαναβάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου πίσω στο τηγάνι.

* Καλύψτε το και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, έως ότου ψηθεί το κοτόπουλο.

* Σερβίρετε με μια τραγανή πράσινη σαλάτα και ψωμί.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »