MENU
veg

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με ντομάτα και σάλτσα λαχανικών

12 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Βάλτε στην διατροφή της οικογένειάς σας περισσότερα λαχανικά μ’ αυτή την υγιεινή συνταγή με «κρυμμένη» σάλτσα λαχανικών που συνοδεύει τα ζυμαρικά και την ντομάτα.

Εχει λίγες θερμίδες και πολλή νοστιμιά και αρώματα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Μερίδες: 4

pasta2

pasta22

Μέθοδος

* Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για ένα 20λεπτο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια βάζουμε μέσα τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το ξύδι. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, αν θέλουμε και παραπάνω ακόμα καλύτερα.

* Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας και όσο αυτά βράζουν ανακατεύουμε τη σάλτσα με ένα μπλέντερ χειρός και την ξαναβάζουμε στη φωτιά για να κρατηθεί ζεστή.

* Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε σε μπολ με την παρμεζάνα και τη ρόκα από πάνω.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »