MENU
bacon-leeks-mushroom

Η συνταγή της ημέρας: Μπέικον με ζυμαρικά, πράσο και μανιτάρια

20 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Τα κρεμώδη ζυμαρικά δεν χρειάζεται να βγουν από το μενού σας όταν παρακολουθείτε το βάρος σας. Απλώς δεν πρέπει να τα τρώτε τόσο συχνά. Το συγκεκριμένο είναι έτσι κι αλλιώς χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

ham

ham1

Μέθοδος

* Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τα πράσα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και καρυκεύματα, τα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσουν.

* Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά ακόμα.

* Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια είτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου είτε σύμφωνα με το γούστο μας, τα στραγγίζουμε και διατηρούμε λίγο υγρό από το μαγείρεμα.

* Ανακατεύουμε το μαλακό τυρί μέσα στο πράσο και το μίγμα των μανιταριών προσθέτοντας αρκετό από το διατηρημένο υγρό των ζυμαρικών για να δώσει μια πυκνότητα σα να είναι σάλτσα.

* Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα και μετά τα ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »