MENU
cherry-tomato

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα ντομάτας με μπέικον και θυμάρι

26 Ιανουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα πιάτο που δημιουργεί την αίσθηση της πληρότητας και είναι ιδιαίτερα γευστικό. Εχει λίγες θερμίδες και ενδείκνυται για εκείνους που βρίσκονται σε δίαιτα με χαμηλά λιπαρά.

Προετοιμασία: 30 με 35 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 με 40 λεπτά

Μερίδες: 6-8

tarta

tarta1

Μέθοδος μαγειρέματος

* Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε τα αλεύρια σε ένα μπολ και ανακατεύετε με τη μαργαρίνη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Αναμείξτε με 4-5 κουταλάκια του γλυκού νερό για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται να είναι ομοιογενής. Απλώστε τη σε μια ταρτιέρα ή ένα ταψάκι πιέζοντας με τα δάχτυλά σας. Η ζύμη υπακούει σε όποιο σχήμα της δώσετε. Ανοίξτε τη να καλύψει μια επιφάνεια 20 εκατοστών. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί που να καλύπτει και τα πλαϊνά γεμίστε το με ξερά φασόλια* και ψήνετε για 5 λεπτά. Αφαιρέστε στη συνέχεια το χαρτί και τα φασόλια και ψήστε για ακόμα 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα. Μειώστε το φούρνο στους 140-160 βαθμούς Κελσίου.

* Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να γίνει τραγανό. Στη συνέχεια, το κατεβάζετε από τη φωτιά.

* Ανακατέψτε το γάλα και το γιαούρτι σόγιας, τα αυγά και τα φύλλα θυμαριού. Βάλτε το κρεμμύδι το μπέικον και τις ντομάτες στην τάρτα. Προσθέστε το μείγμα του γάλακτος και τοποθετήστε από πάνω τα κλωναράκια θυμαριού. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πήξει.

—–

baking_beans

* Η μέθοδος ψησίματος με ξερά φασόλια είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος στη ζαχαροπλαστική για να ψηθεί ζύμη χωρίς γέμιση και να κρατήσει το σχήμα της, να παραμείνει τραγανή, να μην χαλάσει στις άκρες και να μην είναι υγρή. Τα φασόλια της δίνουν το βάρος που απαιτείται για να ψηθεί σα να είχε γέμιση.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »