MENU
crostata1

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα από αχλάδι και βατόμουρο

8 Νοεμβρίου 2013 • Διατροφή

Αυτή η παραδοσιακή σταυρωτή πίτα είναι γεμάτη με γλυκά, ώριμα φρούτα και σερβίρεται ζεστή με άφθονη κρέμα ζαχαροπλαστικής, απλή κρέμα ή και παγωτό.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 6

axlad

axlad1

Μέθοδος

* Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε μέσα το ταψί για να προθερμανθεί. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε δύο τρίτα της ζύμης σε πάχος περίπου 5mm σ’ ένα ταψί περίπου 23 εκατοστών, αφήνοντας τη ζύμη που περισσεύει να προεξέχει. Βάζουμε πάνω στη βάση τις 4 κουταλιές της σούπας κονσερβαρισμένο βατόμουρο και από πάνω τα βατόμουρα και τα αχλάδια.

* Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια πάχους 5mm.  Χρησιμοποιώντας μια ρόδα κοπής ζύμης κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες διαστάσεων 12Χ23cm.

* Για να κάνουμε τη ζύμη πλέγμα, τοποθετούμε τις λωρίδες ζύμης οριζόντια στην κορυφή της πίτας, στη συνέχεια βάζουμε λωρίδες κάθετα, επαναλαμβάνοντας για να φτιάξουμε ένα σταυρωτό μοτίβο. Σφραγίζουμε την πίτα με την τυχόν περισσευούμενη ζύμη.

* Τοποθετούμε την πίτα πάνω στο καυτό ταψί, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 40 λεπτά. Βάζουμε την τάρτα στην άκρη 15 λεπτά, για να κρυώσει και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »