MENU

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σπανάκι και κρέμα ταρτάρ

13 Φεβρουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ο σολομός με τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχει αρχίσει να παίρνει θέση στη διατροφή μας ανάλογη με αυτή του κοτόπουλου. Η σημερινή συνταγή είναι νόστιμη, γρήγορη, υγιεινή και με λίγες θερμίδες.

Συνδυάζει το σολομό με μια ακόμα σούπερ τροφή, το σπανάκι, που γαρνίρονται με κρέμα ταρτάρ. Πρόκειται για μια κρεμώδη λευκή σάλτσα συνήθως με τραχιά υφή που χρησιμοποιείται ως καρύκευμα κυρίως με πιάτα θαλασσινών.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 2

tart

tart1

Μέθοδος

* Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, αλατίζουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές και τον τηγανίζουμε περίπου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρις ότου να ροδίσει και οι νιφάδες της σάρκας του να μπορούν να ξεφλουδίζονται. Στη συνέχεια τον αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα πιάτο, όσο μαγειρεύουμε το σπανάκι.

* Ρίχνουμε τα φύλλα στο ζεστό τηγάνι, τα αλατίζουμε και στη συνέχεια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για ένα λεπτό να μαραθούν, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές. Βάζουμε το σπανάκι στο πιάτο και από πάνω στην κορυφή βάζουμε το σολομό.

* Θερμαίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι μαζί με το χυμό του λεμονιού, την κάπαρη, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να βράσει.

* Τοποθετούμε τη σάλτσα πάνω από το ψάρι και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »