MENU

Σολομός με σπανάκι και κρέμα ταρτάρ

9 Οκτωβρίου 2018 • Συνταγές

Ο σολομός με τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχει αρχίσει να παίρνει θέση στη διατροφή μας ανάλογη με αυτή του κοτόπουλου. Η σημερινή συνταγή είναι νόστιμη, γρήγορη, υγιεινή και με λίγες θερμίδες.

Συνδυάζει το σολομό με μια ακόμα σούπερ τροφή, το σπανάκι, που γαρνίρονται με κρέμα ταρτάρ. Πρόκειται για μια κρεμώδη λευκή σάλτσα συνήθως με τραχιά υφή που χρησιμοποιείται ως καρύκευμα κυρίως με πιάτα θαλασσινών.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά

• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

• 2 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα

• 250g σπανάκι

• 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

• Χυμός λεμονιού

• 1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη, στραγγισμένο

• 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

• Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες

• Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, αλατίζουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές και τον τηγανίζουμε περίπου για 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρις ότου να ροδίσει και οι νιφάδες της σάρκας του να μπορούν να ξεφλουδίζονται. Στη συνέχεια τον αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα πιάτο, όσο μαγειρεύουμε το σπανάκι.

• Ρίχνουμε τα φύλλα στο ζεστό τηγάνι, τα αλατίζουμε και στη συνέχεια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για ένα λεπτό να μαραθούν, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές. Βάζουμε το σπανάκι στο πιάτο και από πάνω στην κορυφή βάζουμε το σολομό.

• Θερμαίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι μαζί με το χυμό του λεμονιού, την κάπαρη, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να βράσει.

• Τοποθετούμε τη σάλτσα πάνω από το ψάρι και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Διατροφικά Στοιχεία

Θερμίδες: 321

Πρωτεΐνες: 32g

Υδατάνθρακες: 3g

Λιπαρά: 20g

Κορεσμένα: 5g

Ινες: 3g

Ζάχαρη: 3g

Αλάτι: 0,77g

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »