MENU
garlic-shrimp-salad

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα γαρίδας με σκόρδο και σπαράγγια

11 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Απολαύστε αυτή τη νόστιμη σαλάτα γαρίδας με σκόρδο και σπαράγγια ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής με λίγες θερμίδες. Μπορεί να σταθεί από μόνη της ως γεύμα, ή να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτική μεγαλύτερου γεύματος.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

spr

spr1

Μέθοδος

* Πατήστε το σκόρδο και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 5 λεπτά, ώστε να βγάλει όλα τα κρυμμένα οφέλη του για την υγεία

* Βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί εντελώς και σκουπίστε τις αν έχουν υγρά με μια χαρτοπετσέτα, διαφορετικά θα αραιώσουν τη γεύση της σαλάτας

* Προσθέστε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους το ζωμό και αφού ζεσταθεί, σοτάρετε για πέντε λεπτά τα σπαράγγια

* Χτυπήστε ελαφρά μαζί το λεμόνι, το λάδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι

* Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω στις γαρίδες, τα σπαράγγια και το μαϊντανό

* Μαρινάρετε την γαριδοσαλάτα για τουλάχιστον 15 λεπτά

* Απορρίψτε τα εξωτερικά φύλλα του μαρουλιού, ξεβγάλετε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε τα

* Σερβίρετε το μείγμα των γαρίδων πάνω στο μαρούλι και από πάνω αν επιθυμείτε θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί

Συμβουλή: Επειδή η συγκεκριμένη συνταγή δημιουργήθηκε για να είναι γρήγορη και εύκολη, αγοράζοντας γαρίδες που είναι ακόμα παγωμένες θα εξασφαλίσετε ότι θα είναι όσο πιο φρέσκες γίνεται. Επειδή όλες οι γαρίδες έρχονται κατεψυγμένες στα καταστήματα, από τη στιγμή που αποψύχονται χάνουν γρήγορα τη φρεσκάδα τους. Ακόμα καλύτερα αν είναι ήδη έτοιμες όταν θα ετοιμάζετε τα υπόλοιπα συστατικά. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι γαρίδες είναι στεγνές, διαφορετικά θα μετριάσουν τη γεύση της σαλάτας σας. Επίσης, είναι πολύ πιο εύκολο να κόψετε τη δέσμη των σπαραγγιών ταυτόχρονα. Απλά παρατάξτε τα στη σειρά και κόψτε και πετάξτε το κάτω μέρος που είναι ινώδες και τεμαχίστε τα υπόλοιπα σε κομμάτια.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »