MENU
koun

Η συνταγή της ημέρας: Ψητό κουνουπίδι με ξηρούς καρπούς

1 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Το κουνουπίδι, ένα από τα παρεξηγημένα λαχανικά, κάνει… ρελάνς. Ψημένο στο φούρνο δίνει μια διαφορετική γεύση και απογειώνεται με τους τραγανούς ξηρούς καρπούς σε μια ζεστή υγιεινή σαλάτα ελάχιστων θερμίδων.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 4

kounoup

kounoup1

Μέθοδος

* Θερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε μέσα το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Ανακατέψτε με το κόκκινο κρεμμύδι και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

* Οσο το κουνουπίδι ψήνεται, ανακατέψτε το ξίδι, το μέλι και τις σταφίδες.

* Μόλις το κουνουπίδι ψηθεί, προσθέστε το dressing, τον άνηθο, τα αμύγδαλα και το σπανάκι. Βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι είναι φρέσκο και τρυφερό και με όχι πολύ μεγάλα φύλλα, για να μπορέσετε να το βάλετε ωμό στη σαλάτα σας. Σερβίρετε και απολαύστε!

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »