MENU
pizza-onion

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με καραμελωμένα κρεμμύδια

16 Ιουνίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Αυτή η νόστιμη πίτσα με υγιή συστατικά όπως φασόλια, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα και τριμμένο καπνιστό τυρί γκούντα ή τσένταρ είναι το τέλειο γεύμα για μια φιλική συντροφιά τώρα με το Μουντιάλ.

Μπορεί ακόμα να είναι το τέλειο γεύμα για τα παιδιά σας και τους φίλους τους και γίνεται τόσο εύκολα που τα πιτσιρίκια σας μπορεί να έχουν συμμετοχή στην προετοιμασία της. Γίνεται με ζύμη από σιτάρι ολικής αλέσεως και άπαχα υλικά και πασπαλίζεται με μπαχαρικά.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 6

pizza

pizza1

Μέθοδος

* Τοποθετήστε το φούρνο στο χαμηλότερο σημείο της προθέρμανσης. Αλείψτε ένα ταψί με λάδι

* Συνδυάστε σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το αλάτι, σκεπάστε το και μαγειρέψτε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρις ότου το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου 5-7 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ανοίξτε το καπάκι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρις ότου το κρεμμύδι να γίνει πολύ μαλακό και χρυσαφί, για 5 έως 8 λεπτά το πολύ

* Στο μεταξύ, ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια στο μέγεθος του ταψιού σας. Μεταφέρετε το φύλλο στο ταψί, ψήστε μέχρι να διογκωθεί και να γίνει ελαφρά τραγανό το κάτω μέρος, για 8 με 10 λεπτά

* Ανακατέψτε τη ρίγανη, το πιπέρι και το κρεμμύδι. Μεταφέρετε τη μισή ποσότητα των κρεμμυδιών σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε τα φασόλια (τα έχετε «μουλιάσει» απαραίτητα από το προηγούμενο βράδυ) στο υπόλοιπο μείγμα κρεμμυδιού. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρις ότου ζεσταθούν καλά, για 2 έως 3 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα των φασολιών σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε νερό και ξύδι και χτυπήστε μέχρις ότου δημιουργηθεί μία χοντρή πάστα από το υλικό

* Απλώστε την πάστα φασολιών στην κρούστα της πίτσας. Στην κορυφή ρίξτε το υπόλοιπο κρεμμύδι που είχατε κρατήσει στο μπολ, τη ντομάτα το τυρί και τους σπόρους κολοκύθας (προαιρετικοί). Ψήστε στο κάτω ράφι του φούρνου μέχρις ότου η κρούστα γίνει τραγανή και χρυσή και λιώσει το τυρί, δηλαδή περίπου 11 με 13 λεπτά

* Κόβετε και σερβίρετε

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »