Πικάντικη σαλάτα κοτόπουλο με μπρόκολο

Μια σαλάτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και με λίγες θερμίδες τρώγεται ιδανικά με πατάτες βραστές ή με ζυμαρικά. Κλειδί η σάλτσα σόγιας που χρωματίζει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο πιάτο.

Η συγκεκριμένη σάλτσα, που αποτελεί το κλειδί της γιαπωνέζικης κουζίνας και είναι βασικό συνοδευτικό στο σούσι, παρασκευάζεται από σόγια, σιτάρι, νερό και αλάτι, μέσω ζύμωσης και μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι στις συνταγές σας και να χρησιμοποιηθεί ως ντιπ σε πολλά φαγητά.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

koto-mprok1

kot-mprok

Μέθοδος

* Βάλτε το μπρόκολο στον ατμό για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αφήστε το σε ένα μεγάλο μπολ, αφού το αλατίσετε.

* Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέστε τις πιπεριές και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά.

* Αφαιρέστε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το σκόρδο με μια τρυπητή κουτάλα και στη συνέχεια αναμίξτε τα με το μπρόκολο, τις ελιές και το ψητό κοτόπουλο (έχετε φροντίσει να το ψήσετε από πριν).

* Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας στο τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια περιχύνετε μ’ αυτήν τη σαλάτα. Τρώγεται ζεστή ή κρύα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει