MENU
patates

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες ψητές με τσένταρ και πιπεριές

19 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Μια ανοιξιάτικη συνταγή, άκρως γευστική και ιδιαίτερα υγιεινή που θα αρέσει πολύ στα παιδιά. Είναι μάλιστα και μια συνταγή κατάλληλη για «μύηση», αφού μπορούν να μπουν στην κουζίνα και να την ετοιμάσουν μαζί σας.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα, 15 λεπτά

Μερίδες: 4

pat1

pat

Μέθοδος

* Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βάζετε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθούν και να γίνει τραγανή η φλούδα τους. Τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Τη διαδικασία αυτή μπορείτε να την κάνετε και δύο ημέρες πριν

* Κόβετε τις πατάτες στη μέση και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρείτε προσεκτικά το  εσωτερικό περιεχόμενό τους, αφήνοντας μόνο το σκελετό με τη φλούδα, σε σχήμα βάρκας. Τοποθετήστε το εσωτερικό τους που αφαιρέσατε σε ένα μπολ

* Με ένα πιρούνι πολτοποιήστε το περιεχόμενο μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι. Προσθέστε το τυρί, το γλυκό καλαμπόκι, τις πιπεριές και ανακατέψτε καλά. Πάρτε τα φύλλα από τα βότανα και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα. Αν τα φύλλα είναι μεγάλα κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια

* Προσεκτικά βάλτε όλο το μείγμα μέσα στις πατάτες με ένα κουτάλι. Πασπαλίστε με λίγο έξτρα τυρί και τοποθετήστε σε ένα ταψί. Βάλτε το στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και είναι έτοιμες.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »