MENU
salmon-broccoli-frittata

Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτα με δυόσμο, σολομό και μπρόκολο

2 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Νόστιμη, γρήγορη και εύκολη αυτή η ομελέτα με το άρωμα του δυόσμου, τα υγιεινά μπρόκολα και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει ο σολομός και θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας χορτάσει.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 4

sal-bro1

sal-bro

Μέθοδος

* Βράζετε τις πατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα για 10-12 λεπτά, προσθέτοντας τo μπρόκολο τα τελευταία 4 λεπτά για να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό. Στραγγίζετε καλά.

* Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού με λίγο νερό σε ένα πιάτο, τα καλύπτετε με την ειδική μεμβράνη για φούρνο μικροκυμάτων και τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων στο high για δυόμισι λεπτά.

* Ζεσταίνετε το γκριλ. Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε. Κόβετε τις πατάτες σε ογκώδεις φέτες και τις μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Παίρνετε τα κομμάτια του σολομού και τα βάζετε ανάμεσα στις πατάτες και το μπρόκολο.

* Ανακατέψτε το δυόσμο με αλάτι και πιπέρι, προσθέστε το μείγμα των καρυκευμάτων στα αυγά και βάλτε τα στο τηγάνι. Αφήστε για 6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, έως ότου οι πλευρές είναι έτοιμες και στη συνέχεια βάλτε τα στο γκριλ για να γίνει η ομελέτα και στο κέντρο και να πάρει χρυσο-καφέ χρώμα.

* Μπορείτε να σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »