MENU
aspar

Η συνταγή της ημέρας: Ομελέτες μίνι με προσούτο και σπαράγγια

25 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ως ελαφρύ γεύμα ή ως ορεκτικό, οι μίνι ομελέτες με προσούτο και σπαράγγια που ταιριάζουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες, είναι υγιεινές και νόστιμες με λίγες θερμίδες και χαμηλές σε λιπαρά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 12

pro

prosut

Μέθοδος

* Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνετε 12 μέτριες φόρμες για μάφιν και βάζετε σε κάθε μία μια φέτα προσούτο για να καλύψει τη βάση και τις πλευρές.

* Ζεσταίνετε λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

* Κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια και τα βάζετε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια για να μαλακώσουν. Μαγειρέψτε τα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να κρυώσουν.

* Χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και τα ¾ της παρμεζάνας. Προσθέστε τα μαζί με το κρεμμύδι στις φόρμες μάφιν. Διαιρέστε το μείγμα των αυγών και βάλτε ανάμεσα στην κορυφή τα σπαράγγια. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι είναι έτοιμα.

* Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από τα φορμάκια και φάτε τα ζεστά ή κρύα.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »