MENU
lingu-ham

Η συνταγή της ημέρας: Λινγκουίνι με προσούτο, λεμόνι και βασιλικό

19 Φεβρουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Μια νόστιμη, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συνταγή που είναι έτοιμη σε λιγότερη από μισή ώρα. Αντί για λινγκουίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι που θα αναμείξετε με ζαμπόν, κρέμα γάλακτος και φύλλα βασιλικού.

Τα λινγκουίνι είναι ένα είδος ζυμαρικών που μοιάζουν με τα φετουτσίνι αλλά δεν είναι τόσο πλατιά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 6

lingou-ham1

lingu-ham2 

Μέθοδος

* Βράζουμε τα λινγκουίνι, ενώ παράλληλα κόβουμε το προσούτο σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

* Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, διατηρώντας λίγο από το νερό του μαγειρέματος και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο τηγάνι με το μαγειρεμένο ζαμπόν. Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού, τους κρόκους αυγών και την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό και την παρμεζάνα.

* Ανακατεύουμε με λαβίδες, προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί, για να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα λινγκουίνι.

* Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη πάνω στην κορυφή, αν θέλουμε.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »