MENU

Λινγκουίνι με προσούτο, λεμόνι και βασιλικό

2 Οκτωβρίου 2018 • Συνταγές

Μια νόστιμη, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συνταγή που είναι έτοιμη σε λιγότερη από μισή ώρα. Αντί για λινγκουίνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι που θα αναμείξετε με ζαμπόν, κρέμα γάλακτος και φύλλα βασιλικού.

Τα λινγκουίνι είναι ένα είδος ζυμαρικών που μοιάζουν με τα φετουτσίνι αλλά δεν είναι τόσο πλατιά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 6

Υλικά

400g λινγκουίνι ή σπαγγέτι

90g προσούτο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός ενός λεμονιού

2 κρόκοι αυγών

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

1 μεγάλη χούφτα φύλλα βασιλικού

1 μεγάλη χούφτα τριμμένη παρμεζάνα (ή παραπάνω αν θέλετε

Οδηγίες

Βράζουμε τα λινγκουίνι, ενώ παράλληλα κόβουμε το προσούτο σε μικρά κομμάτια και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, διατηρώντας λίγο από το νερό του μαγειρέματος και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο τηγάνι με το μαγειρεμένο ζαμπόν. Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού, τους κρόκους αυγών και την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό και την παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε με λαβίδες, προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί, για να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα με την οποία περιχύνουμε τα λινγκουίνι.

Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη πάνω στην κορυφή, αν θέλουμε.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 349

Πρωτεΐνες: 15g

Υδατάνθρακες: 51g

Λιπαρά: 11g

Κορεσμένα: 4g

Ινες: 2g

Ζάχαρη: 2g

Αλάτι: 0,82g

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »