MENU

Koτόπουλο με άγριο ρύζι και εστραγκόν

13 Ιουνίου 2020 • Συνταγές

Ενα νόστιμο πιάτο με πολύ χαμηλά λιπαρά, όπου το κοτόπουλο παραμένει αρκετά υγρό χάρη στο αργό μαγείρεμα, ενώ η γεύση του εστραγκόν και το άγριο ρύζι το συμπληρώνουν τέλεια.

Προετοιμασία:  15 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Μερίδες: 6

Υλικά

450g στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα

1 1/2 φλιτζάνι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο εστραγκόν

2 φλιτζάνια ανάλατος ζωμός κοτόπουλου

1 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

3/4 φλιτζανιού ρύζι μακρύκοκκο

3/4 φλιτζανιού άγριο ρύζι

Oδηγίες

1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς

2. Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια, και το βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σέλινο, τα κρεμμύδια και το εστραγκόν και ρίχνετε μέσα το ένα από τα δύο φλιτζάνια του ζωμού κοτόπουλου

3. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρις ότου το κοτόπουλο και τα λαχανικά μαλακώσουν. Στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει

4. Σε ένα ταψί βάζετε το κρασί, το δεύτερο φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και το ρύζι. Το αφήνετε να μουλιάσει για 30 λεπτά

5. Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τα λαχανικά στο ταψί και ψήστε για 60 λεπτά. Ελέγχετε περιοδικά μήπως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο ζωμό αν το ρύζι είναι πολύ ξερό

6. Σερβίρετε άμεσα

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

Θερμίδες: 330

Πρωτεΐνες: 21g

Υδατάνθρακες: 37g

Λιπαρά: 3g

Κορεσμένα: 1g

Ινες: 2g

Ζάχαρη: 0g

Aλάτι: 180mg

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »