MENU
chicken-onion

Η συνταγή της ημέρας: Koτόπουλο με άγριο ρύζι και εστραγκόν

23 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα νόστιμο πιάτο με πολύ χαμηλά λιπαρά, όπου το κοτόπουλο παραμένει αρκετά υγρό χάρη στο αργό μαγείρεμα, ενώ η γεύση του εστραγκόν και το άγριο ρύζι το συμπληρώνουν τέλεια.

Προετοιμασία:  15 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Μερίδες: 6

chick-rice1

chick-rice

Μέθοδος

* Ζεσταίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς

* Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια, και το βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σέλινο, τα κρεμμύδια και το εστραγκόν και ρίχνετε μέσα το ένα από τα δύο φλιτζάνια του ζωμού κοτόπουλου

* Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρις ότου το κοτόπουλο και τα λαχανικά μαλακώσουν. Στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει

* Σε ένα ταψί βάζετε το κρασί, το δεύτερο φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και το ρύζι. Το αφήνετε να μουλιάσει για 30 λεπτά

* Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τα λαχανικά στο ταψί και ψήστε για 60 λεπτά. Ελέγχετε περιοδικά μήπως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο ζωμό αν το ρύζι είναι πολύ ξερό

* Σερβίρετε άμεσα

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »