MENU
choko

H συνταγή της ημέρας: Κέικ σοκολάτας με αχλάδια

7 Φεβρουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα ελαφρύ και γλυκό κέικ από μαύρη σοκολάτα, φουντούκια και αχλάδια, χωρίς καθόλου αλεύρι, που μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο επιδόρπιο με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.

Προετοιμασία:  20 λεπτά

Μαγείρεμα:  40 λεπτά

Μερίδες:  8

choko-kake

chokol1

Μέθοδος

* Κόβουμε ένα χαρτί ψησίματος σε στρογγυλό σχήμα για να χωρέσει στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 25 εκατοστών. Απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και βουρτσίζουμε ελαφρά το εσωτερικό του ταψιού, ενώ στη συνέχεια βάζουμε το χαρτί και βουρτσίζουμε πάλι με περισσότερο βούτυρο. Ρίχνουμε και 2 κουταλιές της σούπας χρυσή ζάχαρη και την γυρίζουμε γύρω γύρω για να ντύσει όλη τη βάση και τις πλευρές και στη συνέχεια αφαιρούμε ό,τι περισσεύει.

* Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνει ένα παχύ μείγμα. Τα ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα μαζί με τα φουντούκια.

* Σε ένα ξεχωριστό μπολ, με καθαρό σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια ανακατεύουμε μια κουταλιά απ’ αυτά στο μίγμα της σοκολάτας. Προσεκτικά κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο σε δύο δόσεις.

* Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και βάζουμε στην κορυφή τα κομμένα στη μέση αχλάδια με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω.

* Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν και το κέικ να ψηθεί (να είναι όλο στερεό μέσα, το δοκιμάζουμε πάντα με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα μαχαίρι που θα πρέπει να βγει εντελώς καθαρό, γεγονός που υποδηλώνει ότι το κέικ έχει ψηθεί).

* Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για λίγο και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα ράφι για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »