MENU

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ μπανάνας με χουρμάδες και ρούμι

20 Φεβρουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα νόστιμο κέικ χωρίς προστιθέμενο λίπος ή ζάχαρη που γίνεται με αλεύρι χωρίς γλουτένη, με χουρμάδες και μπανάνες, σταφίδες και άρωμα από ρούμι.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα

Μερίδες: 10 κομμάτια

xour

xourmades1

Μέθοδος

* Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε μια αντικολλητική φόρμα χαρτί ψησίματος και το αλείφετε με λίγο λάδι για να μην κολλάει. Ρίξτε τους χουρμάδες σε μικρή κατσαρόλα με 200ml βραστό νερό και σιγοβράστε για 5 λεπτά.

* Στραγγίξτε το υγρό σε μια κανάτα και βάλτε τους χουρμάδες σε ένα μίξερ. Προσθέστε τις μπανάνες και 100ml του υγρού από τους χουρμάδες και γυρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

* Βάλτε τα καρύδια, τις σταφίδες, τη σουλτανίνα, το αλεύρι πολέντα, τα μπαχαρικά και το baking powder σε ένα μπολ, προσθέστε το μίγμα των χουρμάδων και το ρούμι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

* Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και ρίξτε τα στο μείγμα του κέικ. Βάλτε τα στη φόρμα (λογικά θα πρέπει να είναι σχεδόν πλήρης) και στη συνέχεια βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα καρύδια, τα τσιπς μπανάνας και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε ζάχαρη).

* Ψήστε για 1ώρα μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τρυπήστε για να δείτε αν έγινε (αν είναι έτοιμο το καλαμάκι θα βγει καθαρό).

* Μόλις κρυώσει το κόβετε σε φέτες.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »