MENU
keik-karoto

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ καρότου με γλάσο

17 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Το ελαφρύτερο και πιο δελεαστικό κέικ καρότου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Είναι απίστευτα νόστιμο και ζουμερό με λίγες θερμίδες και πολύ δύσκολα θα αντισταθείτε στον πειρασμό να φάτε μόνο ένα κομμάτι.

Θα χρησιμοποιήσετε ακατέργαστη σκούρα καστανή (dark brown) ζάχαρη Muscovado, με έντονο άρωμα μελάσας και αρκετά υγρή που υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Προετοιμασία:  1 ώρα και 15 λεπτά

Μαγείρεμα:  40-45 λεπτά

Μερίδες: 15 κομμάτια

karoto-keik

karot1

Μέθοδος

* Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε και τοποθετούμε στη βάση και τις πλευρές μιας ορθογώνιας φόρμας κέικ 20cm χαρτί ψησίματος. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κοπεί σε δύο μακριές λωρίδες στο πλάτος της φόρμας και να τοποθετηθεί κάθε ταινία σταυρωτά, καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας με ένα διπλό στρώμα στη βάση.

* Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το τριμμένο καρότο, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

* Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό και υγρό.

* Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει σταθερό και ελαστικό όταν πιεστεί στο κέντρο του. Το αφήνουμε στη φόρμα για 5 λεπτά, μετά το βγάζουμε έξω, αφαιρούμε το χαρτί και το βάζουμε σε μια σχάρα (μπορούμε να το γλασάρουμε σ’ αυτό το σημείο).

* Χτυπάμε τα συστατικά για το γλάσο σε ένα μικρό μπολ μέχρι να μαλακώσουν. Πρέπει να είναι περίπου τόσο υγρό όσο είναι μια απλή κρέμα. Βάζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο εμπρός και πίσω σε διαγώνιες γραμμές στην κορυφή, αφήνοντας να τρέξει και στις πλαϊνές πλευρές.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »