MENU
garida-rolo

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες spring rolls με noodles ρυζιού

6 Απριλίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα τέλειο σνακ ή ένα πολύ ελαφρύ γεύμα που τρώγεται μαζί με πράσινη σαλάτα και ένα μικρό μπολ σάλτσα τσίλι. Οι γαρίδες με noodles ρυζιού έχουν λίγες θερμίδες, πολλή γεύση και είναι εξαιρετικά υγιεινές.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 4

gari

gari1

Μέθοδος

* Ζεσταίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Βράζετε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

* Ζεσταίνετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο γουόκ ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύετε-τηγανίζετε τα λαχανικά, το τζίντζερ και τον κόλιανδρο για 3-4 λεπτά, μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα

* Ρίχνετε μέσα τις γαρίδες για ένα μόλις λεπτό μέχρι να γίνουν ροζ, στη συνέχεια ανακατεύετε με τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, τα φύλλα κόλιανδρου και τα noodles και τα αφαιρείτε από τη φωτιά

* Περνάτε τα 4 φύλλα κρούστας με λίγο από το λάδι και στη συνέχεια καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Στοιβάζετε το ένα τέταρτο από το μείγμα των γαρίδων κατά μήκος του στενού άκρου κάθε φύλλου, διπλώνετε τις άκρες και στη συνέχεια τα τυλίγετε για να έχετε 4 μεγάλα spring rolls. Αυτά μπορείτε ακόμα και να τα καταψύξετε μέχρι και μήνα και να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα, ώστε να τα έχετε έτοιμα για μαγείρεμα

* Αλείψτε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίστε με σουσάμι (αν θέλετε) και στη συνέχεια ψήστε τα σε ένα ταψί με το άνοιγμα (ραφή) από κάτω, για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά

* Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και μια γενναία δόση σάλτσα τσίλι

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »