MENU
creoli-shrimp

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες κρεολή με λάχανο και κολοκύθα

13 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα πιάτο υγιεινό και νόστιμο αποτελούμενο από θαλασσινά και λαχανικά που έχουν ιδιαίτερη γεύση, αλλά που είναι παράλληλα κατάλληλο για διαβητικούς και γενικότερα για όλους όσοι προσέχουν την υγεία τους.

Το κατσαρό λάχανο (κάλε) είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C και Κ. Τα σουλφίδια στο σκόρδο και τα κρεμμύδια βοηθούν στην απορρόφηση σιδήρου και καταπολεμούν τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες. Οι γαρίδες είναι πηγή πρωτεϊνών χαμηλών θερμίδων που βελτιώνουν την ενέργεια και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Οι αντσούγιες έχουν περίπου 400mg καλίου ανά μερίδα, γεγονός πολύ σημαντικό καθώς το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα:  20 λεπτά

Μερίδες: 4

cre

kre

Μέθοδος

* Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να μαλακώσει

* Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις αντσούγιες και 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, για περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε την κολοκύθα και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρις ότου μαγειρευτεί πλήρως το ρύζι.

* Ξεφλουδίστε τις γαρίδες από το κέλυφός τους, αφαιρέστε τη φλέβα που έχουν κατά μήκος του σώματός τους και αφαιρέστε τα κεφάλια και τις ουρές. Κόψτε το κρέας τους και αφήστε τις προς το παρόν στην άκρη.

* Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε μέσα τα κεφάλια και τις ουρές των γαρίδων. Σοτάρετε μέχρις ότου τα μέρη της γαρίδας γίνουν έντονα κόκκινα. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το λευκό κρασί και σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί. Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα κεφάλια και τις ουρές από τις γαρίδες.

* Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, σοτάρετε το υπόλοιπο σκόρδο σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και προσθέστε το κατσαρό λάχανο και τις ψιλοκομμένες γαρίδες. Μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί το λάχανο.

* Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω από το ρύζι, τα λαχανικά και το ζωμό. Στην κορυφή βάλτε το σκόρδο και το λάχανο.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »