MENU

Σαλάτα με αβοκάντο και σπανάκι

17 Μαΐου 2018 • Συνταγές

Γλυκό, ξινό, τραγανό και κρεμώδες όλα μαζί συγκεντρωμένα σε ένα πιάτο. Αυτή η δροσερή σαλάτα θα «βομβαρδίσει» τον ουρανίσκο σας με… ριπές γεύσης, λίγες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα:

Μερίδες: 4

Yλικά

1/2 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

4 μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι κομμένες φράουλς

1/2 γκρέιπφρουτ, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Σπανάκι καθαρισμένο (περίπου 8 φλιτζάνια γεμάτα με φύλλα

Oδηγίες

Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα κομμάτια φρούτων

Περιχύστε τα με το μέλι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα απαλά

Τοποθετήστε τα φύλλα από το σπανάκι στα πιάτα (2 φλιτζάνια στο καθένα) και στα κενά που θα δημιουργηθούν ανάμεσά τους ρίξτε το μείγμα των φρούτων

Προαιρετικά, σερβίρετε με ελαφριά βινεγκρέτ βατόμουρο ή ξύδι βαλσάμικο και κράκερς ολικής αλέσεως\

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 202

Πρωτεΐνες: 4g

Υδατάνθρακες: 34g

Λιπαρά: 8g

Κορεσμένα: 1g

Ινες: 13g

Αλάτι: 81mg

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »