MENU
fas-maur

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια μαυρομάτικα με χοιρινό και λαχανικά

8 Ιανουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα χορταστικό πιάτο με άπαχη χοιρινή μπριζόλα, μαυρομάτικα φασόλια και λαχανικά, με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Ενα νόστιμο παραδοσιακό πιάτο με πολύ χαμηλή χοληστερόλη.

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Μερίδες: 6

peas2

peas1

Μέθοδος

* Αλατοπιπερώστε το χοιρινό με το ¼ του αλατιού και με το πιπέρι. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρις ότου ψηθεί εσωτερικά, για 4 έως 6 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ με μια τρυπητή κουτάλα.

* Προσθέστε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας και το ρύζι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρις ότου μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέστε το κατσαρό λάχανο (λαχανίδα) και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρις ότου αρχίσει να μαραίνεται το λάχανο περίπου 1 με 2 λεπτά.

* Ανακατέψτε το ζωμό, το ξίδι, την πάπρικα και το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να πάρει βράση. Καλύψτε το, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το ρύζι για 15 με 20 λεπτά. Βάλτε μέσα το χοιρινό και τα μαυρομάτικα φασόλια και ζεστάνετέ τα για περίπου 1 λεπτό.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »