MENU
pears-brie

Η συνταγή της ημέρας: Αχλάδια με brie και φιστίκια

26 Φεβρουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα πολύ νόστιμο, ελαφρύ και με ελάχιστες θερμίδες ορεκτικό που μπορείτε να το φάτε και ως σνακ, ενώ θέτει σοβαρή υποψηφιότητα και για την περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια συγκέντρωση με φίλους στο σπίτι.

Το τυρί brie κάνει τη διαφορά, ενώ τα φιστίκια δίνουν τη δική τους τραγανή πινελιά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 4

pears-brie1

pears

Μέθοδος

* Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Χτυπήστε τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ

* Κόψτε τα αχλάδια στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε τα κουκούτσια στον πυρήνα τους και αφαιρέστε ένα κομμάτι από την άλλη πλευρά τους για να είναι επίπεδα και να στέκονται καλά στο πιάτο όταν θα σερβίρετε

* Αλείψτε όλη την επιφάνεια των αχλαδιών με το μείγμα της μουστάρδας και τοποθετήστε τα στο ταψί με την εσωτερική τους πλευρά προς τα κάτω

* Ψήστε τα αχλάδια για περίπου 30 λεπτά περιχύνοντάς τα στην πορεία με το μείγμα μουστάρδας

* Γυρίστε τα απαλά για να έρθει η εσωτερική τους πλευρά επάνω, αλείψτε ξανά με μουστάρδα και τοποθετήστε ένα κομμάτι τυρί brie στο κοίλο τμήμα του κάθε αχλαδιού

* Ψήστε μέχρι τα αχλάδια να γίνουν τρυφερά και να μαλακώσει το brie, για 3 με 5 λεπτά

* Βάλτε πάνω σε κάθε μισό αχλάδι 1 κουταλάκι του γλυκού φιστίκια

Σημείωση: Τα φιστίκια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και μαγειρέψτε τα για 2-4 λεπτά σε ένα μικρό στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς τα συνεχώς μέχρις ότου να ροδίσουν ελαφρά. Αυτό πρέπει να γίνει παράλληλα με το ψήσιμο των αχλαδιών, ώστε να είναι έτοιμα για να τα βάλετε στην κορυφή τους όταν τα αχλάδια θα έχουν ψηθεί

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »