MENU

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιξιάτικη σούπα λαχανικών με ρύζι

1 Απριλίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Eνα πιάτο γεμάτο υγεία! Οι βιταμίνες Α και Κ σε σπαράγγια και μαϊντανό βοηθούν το σώμα να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τη βιταμίνη D, ενώ το β-καροτένιο και η βιταμίνη C στα φασoλάκια μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Παράλληλα, προστατεύουν την υγεία των ματιών και τη βελτίωση της όρασης, ενώ τα φυτοσυστατικά των μανιταριών ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ελέγχοντας τη δραστηριότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 8

soup

soup1

Μέθοδος

* Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο, το σέλινο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου για 5 λεπτά

* Καθαρίζουμε και κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους. Προσθέτουμε το ζωμό, το ρύζι και τη ντομάτα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε περίπου για 15 με 20 λεπτά, μέχρις ότου γίνει τρυφερό το ρύζι

* Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και τα σπαράγγια σε τρία κομμάτια

* Προσθέτουμε το σκουός, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα σπαράγγια στην κατσαρόλα.

* Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε τα λαχανικά ακάλυπτα για περίπου 7 με 10 λεπτά

* Ανακατεύουμε το μαϊντανό και τον βασιλικό

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »