MENU

Ποιες είναι οι 5 χειρότερες τροφές για το δέρμα σας

17 Νοεμβρίου 2017 • Διατροφή

Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση «είμαστε ό,τι τρώμε», αλλά ίσως δεν γνωρίζετε ότι η πιο κλασική εφαρμογή της δεν είναι στη σιλουέτα σας αλλά στην εμφάνιση που παρουσιάζει το δέρμα σας.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν όντως τροφές που αν τις καταναλώσετε το δέρμα σας θα ακτινοβολεί. Τα κακά νέα είναι πως υπάρχουν κάποιες τροφές που τού κάνουν μεγάλη ζημιά.

Ας δούμε ποιες είναι 5 χειρότερες τροφές για την υγεία του δέρματος, που δεν θα πρέπει να καταναλώνετε σε υπερβολικές ποσότητες:

1. Ζάχαρη

Η ακμή αγαπά τη ζάχαρη. Η ερυθρότητα και η φλεγμονή θα συνεχιστεί και θα είναι σταθερή αν η ζάχαρη δεν αφαιρεθεί ή τουλάχιστον αν δεν περιοριστεί από τη διατροφή σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα τρόφιμα που καταναλώνετε και στις ετικέτες τους και μπορεί να εκπλαγείτε από το πόση ζάχαρη περιέχουν ορισμένα από τα αγαπημένα σας προϊόντα.

2. Γαλακτοκομικά

Οταν βγάζετε σπυράκια που μπορεί να παραμείνουν για μέρες ή ακόμα και για εβδομάδες στο πηγούνι σας σκεφτείτε μήπως θα μπορούσατε να κατηγορήσετε γι’ αυτό την αγάπη σας για την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Το δέρμα δρα ως ένα σύστημα απέκκρισης των ουσιών που το σώμα μας δεν ανέχεται και έτσι όταν καταναλώνετε πάρα πολλά γαλακτοκομικά, τα σπυράκια στο δέρμα σας ίσως είναι ένας τρόπος για να σας το δείξει το σώμα σας.

3. Επεξεργασμένα τρόφιμα

Το υψηλής επεξεργασίας πρόχειρο φαγητό με τα πρόσθετα και τα συντηρητικά, όπως το άσπρο ψωμί, τα τσιπς, οι τηγανητές πατάτες, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και οι καραμέλες αποτελούν εναύσματα για την εκτόξευση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Αυτό κάνει τις ορμόνες να προχωρούν σε υπερβολική παραγωγή ελαίων που φράζουν τους πόρους και προκαλούν τη γήρανση του δέρματος.

4. Καφεΐνη

Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη αφυδατώνουν καταστρέφοντας την ελαστικότητα και το κολλαγόνο και κάνουν το δέρμα σας πιο επιρρεπές στη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Εάν δεν μπορείτε να… ζήσετε χωρίς καφεΐνη, φροντίστε τουλάχιστον να πίνετε πολύ νερό για να κρατήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

5. Τα οστρακόδερμα

Γαρίδες, καβούρια, αστακοί, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο που μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος και να οδηγήσει σε ακμή. Μια καλύτερη επιλογή είναι τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη βελτίωση του δέρματός σας.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »