MENU

Καλοκαιρινή σαλάτα λαχανικών με μοσχάρι και πλιγούρι

26 Ιουλίου 2017 • Συνταγές

Ενα αρωματικό πιάτο, ιδανικό για ένα εύκολο, γρήγορο και χορταστικό καλοκαιρινό γεύμα

Ενα πιάτο που συνδυάζει ποικιλία λαχανικών, πρωτεΐνη από βόειο κρέας και πλιγούρι, μια τροφή ιδιαίτερης βιολογικής αξίας, πλούσια σε φυτικές ίνες και πολύ καλή πηγή μαγγανίου και μαγνησίου.

Ενα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που το απολαμβάνετε και σας κρατάει χορτάτους σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προετοιμασία: 35 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

• 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο

• 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού

• 500g μοσχαρίσια μπριζόλα, λεπτοκομμένη

• 1 φλιτζάνι πλιγούρι

• 100g ντομάτες πομοντορίνια κομμένες στη μέση

• 1 λιβανέζικο αγγούρι (αγγουράκι μικρό) ψιλοκομμένο

• 2 μεγάλα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες

• 310g σπόροι καλαμποκιού, πλυμένοι και καλά στραγγισμένοι

• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας

• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Σάλτσα μουστάρδας

• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Οδηγίες

• Ανακατέψτε σε ένα πιάτο λάδι, σκόρδο και την ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και ανακατέψτε ξανά. Καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στα ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.

• Τοποθετήστε το πλιγούρι σε ένα μπολ. Σκεπάστε το με βραστό νερό. Αφήστε το έτσι για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε το και ξεπλύνετε. Στραγγίξτε και πιέστε προς τα κάτω με ένα κουτάλι για να φύγει το πολύ νερό. Μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ.

• Προσθέστε στο πλιγούρι τα πομοντορίνια, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τη μέντα και τον μαϊντανό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα να «ξεκουραστούν» για πέντε λεπτά.

• Ψήστε σε μια ψηστιέρα σε μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία το κρέας για 2 με 3 λεπτά σε κάθε πλευρά αν θέλετε το ψήσιμο να είναι από ωμό έως μέτριο ή παραπάνω αν το προτιμάτε περισσότερο ψημένο. Μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά.

• Φτιάξτε το dressing της μουστάρδας. Συνδυάστε το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα σε ένα δοχείο. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.

• Χωρίστε το κρέας σε τέσσερα πιάτα. Προσθέστε το μείγμα του πλιγουριού με τα λαχανικά και το dressing της μουστάρδας. Ανακατέψτε τα. Σερβίρετε.

Διατροφικά στοιχεία

Λιπαρά: 22g

Κορεσμένα λιπαρά: 5g

Ινες: 8g

Πρωτεΐνη: 34g

Χοληστερόλη: 78 mg

Νάτριο: 281,47mg

Υδατάνθρακες (ζάχαρη): 4g

Υδατάνθρακες (σύνολο): 39g

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »