MENU

Ταρτάκια με θαλασσινά για σαλάτα ή σνακ

22 Μαρτίου 2018 • Συνταγές

Ενα πανεύκολο σπιτικό σνακ με πολλά θρεπτικά συστατικά και ελάχιστες θερμίδες που προετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά

Θέλετε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο σπιτικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας ή για να προσφέρετε στα παιδιά σας κάτι υγιεινό και θρεπτικό; Θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο για τους καλεσμένους σας ή για εσάς τους ίδιους, χωρίς πολλές θερμίδες;

Τα σπιτικά ταρτάκια θαλασσινών με γαρίδες και καβουρόψιχα είναι η απόλυτη λύση. Εχουν μόλις 35 θερμίδες ανά ταρτάκι, ελάχιστα λιπαρά, ενώ είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες.

Το ακόμα πιο ελκυστικό; Είναι έτοιμα μέσα σε ένα τέταρτο!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 30

Yλικά

• 180 γραμμάρια ψίχα καβουριού, στραγγισμένη

• 1 φλιτζάνι καρδιές μαριναρισμένης αγκινάρας, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

• 1 φλιτζάνι τυρί Φιλαδέλφεια (ή άλλο της αρεσκείας σας) με χορταρικά και σκόρδο

• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

• 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

• ½ κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα θαλασσινών

• 30 κομμάτια κατεψυγμένες έτοιμες βάσεις για ταρτάκια

• 150 γρ. μικρές κατεψυγμένες καθαρισμένες γαρίδες, πλυμένες και στραγγισμένες

• Φρέσκος μαϊντανός

Oδηγίες

• Ξεπαγώνετε τις βάσεις για τα ταρτάκια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα τοποθετείτε σε μια αντικολλητική φόρμα για μάφινς.

• Κόβετε τετράγωνα φύλλα λαδόκολλας στις διαστάσεις της ζύμης, σκεπάζετε τη ζύμη και ρίχνετε όσπρια ή ρύζι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά. Βγάζετε τα όσπρια ή το ρύζι και τα φύλλα της λαδόκολλας και αφήνετε τις βάσεις να κρυώσουν.

• Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατεύετε το καβούρι, τις αγκινάρες, το τυρί, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι και τα καρυκεύματα

• Απλώνετε το μείγμα πάνω στα ταρτάκια

• Πριν σερβίρετε, τοποθετείτε στην κορυφή του μείγματος γαρίδες και μαϊντανό.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 35 (ανά ταρτάκι)

Συνολικό λίπος: 1 1/2g

Χοληστερόλη: 10 mg

Νάτριο: 80 mg

Yδατάνθρακες: 3g

Πρωτεΐνη: 2g

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »