MENU
chard-in-pan

Η συνταγή της ημέρας: Σέσκουλα γκρατέν με τυρί

26 Απριλίου 2014 • Διατροφή

Κρέμα γάλακτος που παίρνει πράσινο χρώμα από το γευστικό σέσκουλο και λαχταριστά τυριά που σου δημιουργούν την επιθυμία να βουτήξεις μέσα στη σάλτσα ψωμί για να μαζέψεις την λιωμένη γραβιέρα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 4

seskoulo

seskoulo1

Μέθοδος

* Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε τα φύλλα από τα κοτσάνια του σέσκουλου και κόβουμε τα κοτσάνια σε μπαστουνάκια.

* Φέρνουμε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε τα κοτσάνια για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα φύλλα για λίγα λεπτά μέχρις ότου να μαραθούν. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

* Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και την ρίχνουμε μέσα στα σέσκουλα μαζί με την περισσότερη από την ποσότητα της γραβιέρας.

* Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ απλώνουμε τα ανακατεμένα σέσκουλα και από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα και την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και να βγάλει φυσαλίδες.

* Σερβίρουμε κατευθείαν από το πυρέξ.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »