MENU

Ψητές πατάτες με διπλό τυρί και ζαμπόν

16 Απριλίου 2018 • Συνταγές

Σας αρέσουν οι ψητές πατάτες; Μπορείτε να τις απολαύσετε γεμισμένες με ένα μίγμα τυριού με σκόρδο και λαχανικά και κομμάτια ζαμπόν, σε ένα πιάτο που προετοιμάζεται πανεύκολα και γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Ιδανικό για όσους εργάζονται βράδυ στο γραφείο (ή στο σπίτι), απόλυτα κατάλληλο πιάτο για διαβητικούς με 219 θερμίδες, μόλις 4 γραμμάρια λίπους και 34 γραμμάρια υδατάνθρακες.

Μερίδες: 4

Mέγεθος μερίδας: 2 μισές πατάτες

Γραμμάρια υδατανθράκων ανά μερίδα: 34

Υλικά

4 πατάτες, περίπου 180 gr η καθεμία, καθαρισμένες και τρυπημένες με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία

100 gr light τυρί για επάλειψη με σκόρδο και χορταρικά (π.χ. τυρί Philadelphia ή La vache qui rit))

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα (συνολικά πράσινα και λευκά μέρη)

1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικό)

1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουταλάκι αλάτι

1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα

1/4 φλιτζάνι κομμένο άπαχο ζαμπόν

1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο light τυρί τσένταρ

Οδηγίες

Τυλίξτε κάθε πατάτα σε μια χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ρύθμιση για 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να τρυπιέται με το πιρούνι.

Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος και βγάλτε από μέσα τον πολτό της. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό ύφασμα για να κρατήσετε τις πατάτες όσο επιχειρείτε να αφαιρέσετε το εσωτερικό τους, γιατί είναι καυτές.

Σε ένα μπολ τοποθετήστε το εσωτερικό τμήμα που αφαιρέσατε από τις πατάτες, μαζί με το τυρί, τα κρεμμύδια, το λάδι (αν θέλετε), το αλάτι και το πιπέρι. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέστε σταδιακά το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Γεμίστε τα «κελύφη» από τις πατάτες με το μίγμα. Πασπαλίστε από πάνω ομοιόμορφα με το ψιλοκομμένο άπαχο ζαμπόν και το τυρί τσένταρ.

Βάλτε τα ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 3 λεπτά ή μέχρις ότου λιώσει το τυρί.

• Η προσθήκη επιπλέον ελαιόλαδου κάνει περισσότερο κρεμώδες το πιάτο και δίνει ένα επιπλέον στρώμα γεύσης.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

Μερίδες της συνταγής: 4

Ανά μερίδα: 219 θερμίδες, 4 gr λίπος (2 gr κορεσμένο λίπος), 20 mg χοληστερόλη, 583 mg νάτριο, 34 gr υδατάνθρακες (4 gr ίνες, 4 gr σάκχαρα), 11 gr πρωτεΐνη.

Related Posts

Comments are closed.

« »