MENU

Γλυκά και πικάντικα κεφτεδάκια με σάλτσα μάνγκο

7 Μαρτίου 2018 • Συνταγές

Ενα πιάτο με μεξικάνικη προέλευση που περιλαμβάνει άπαχο βοδινό κρέας με λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά και λίγους υδατάνθρακες. Είναι γευστικό και η σάλτσα από μάνγκο του δίνει έναν εξωτικό «αέρα».

Μερίδες: 6

Μέγεθος μερίδας: 2 κεφτεδάκια και 3 κουταλιές σάλτσα μάνγκο

Γραμμάρια υδατανθράκων ανά μερίδα: 11

Υλικά

1/4 φλιτζανιού γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα ψίχουλα ψωμιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1/2 φλιτζάνι)

4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κουταλιά σούπας σάλτσα Γούστερ με μειωμένη περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θρυμματισμένο θυμάρι

1 1/4 κιλά άπαχο βοδινό κρέας (90% άπαχο)

1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

1/4 φλιτζανιού φρέσκος ​​μαϊντανός

Σάλτσα Μάνγκο

Αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος

Οδηγίες μαγειρέματος

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απλώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γάλα, το ψωμί, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη.

2. Ψεκάστε ένα τηγάνι με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος (ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό σκεύος). Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήστε τα να πάρουν χρώμα και ανακατέψτε τα σε μέτρια φωτιά για δύο λεπτά. Προσθέστε την σάλτσα Γούστερ και ανακατέψτε για να μη μείνουν τυχόν καφέ υπολείμματα στη βάση του τηγανιού.

3. Προσθέστε το κύμινο, το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για ένα ακόμα λεπτό. Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου-σάλτσας στο μπολ με το ψωμί και ανακατέψτε καλά.

4. Προσθέστε στο μείγμα το βόειο κρέας, το αυγό και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά. Σχηματίστε δώδεκα κεφτεδάκια και τακτοποιήστε τα στο αντικολλητικό ταψί.

5. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί (100 βαθμοί Κελσίου)

6. Σερβίρετε με τη σάλτσα Μάνγκο. *

Tip: Τα κεφτεδάκια μπορεί να φαίνονται κάπως κόκκινα στο εσωτερικό τους όταν το κρέας που θα χρησιμοποιηθεί είναι άπαχο βοδινό

Σάλτσα Μάνγκο *

Συστατικά

3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μάνγκο και / ή παπάγια

1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας γλυκό κρεμμύδι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

Μερίδες της συνταγής: 6

Ανά μερίδα: 233 θερμίδες,  11 γρ. λίπος (4 γρ. κορεσμένο λίπος), 93 mg χοληστερόλη, 336 mg νάτριο, 11 γρ. υδατάνθρακες (1 γρ. φυτικές ίνες, 5 γρ. σάκχαρα), 22 γρ. πρωτεΐνη.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »