MENU
w-sorbet

Aπολαυστικό καρπούζι σορμπέ

29 Ιουνίου 2014 • Συνταγές

Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού σε μια δροσιστική πρόταση με λίγες θερμίδες για να σας ξεδιψάσει και να σας προσφέρει φρεσκάδα ανά πάσα στιγμή. Το καρπούζι σορμπέ έχει μόλις 56 θερμίδες ανά μερίδα.

Ως γνωστόν, το σορμπέ διαφέρει από τη γρανίτα στην υφή του πάγου, καθώς δεν διατηρεί όπως αυτή τους μεγάλους κρυστάλλους αφού το μείγμα χτυπιέται ενώ παγώνει, δεν περιέχει γάλα, λίπη ή αυγά, παρά μόνο τον πουρέ του φρούτου και πολύ λίγη ζάχαρη.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα:  5 λεπτά

Χρόνος παραμονής: 3 ώρες και 20 λεπτά (ο χρόνος που παραμένει συνολικά στο ψυγείο)

Μερίδες:  12

sorbet

sorbet1

Μέθοδος

* Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα. Αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Βγάλτε το σιρόπι ζάχαρης από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά. Καλύψτε και καταψύξτε για μία ώρα.

* Τοποθετήστε το καρπούζι και το χυμό λάιμ στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία. Περάστε τα από ένα κόσκινο σε ένα μεγάλο μπολ και πατήστε τον πουρέ που έχει δημιουργηθεί για να αφαιρέσετε τους μικροσκοπικούς σπόρους. Χτυπήστε με το σιρόπι ζάχαρης.

* Βάλτε το μείγμα του καρπουζιού σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος για να παγώσει μέχρις ότου να αρχίσουν να σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου γύρω από τις άκρες, περίπου για 30 λεπτά. Ανακατέψτε τους κρυστάλλους πάγου στο κέντρο του σκεύους και βάλτε το ξανά στην κατάψυξη. Επαναλάβετε κάθε 20 λεπτά μέχρι να παγώσει όλο το υγρό.

* Σερβίρετε άμεσα ή μεταφέρετε σε ένα δοχείο αποθήκευσης και αφήστε το να σκληρύνει στην κατάψυξη για 1 με 1 ½ ώρα. Σερβίρετε σε παγωμένα μπολ.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »