MENU
tuna-olive

Η συνταγή της ημέρας: Tόνος ψητός με σάλτσα ελιάς

7 Ιανουαρίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Μια απλή απόλαυση με μαϊντανό και ελιές πάνω σε ψητό τόνο. Ενα πιάτο άκρως υγιεινό με ελάχιστες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορείτε να το σερβίρετε με ψητά λαχανικά και πατάτες στον ατμό.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 6

tonos

tonos1

Μέθοδος

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα ελιάς: Συνδυάστε το μαϊντανό, τις ελιές, το σέλινο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

Για τον τόνο: Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία

Αλείψτε τον τόνο με λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τον στο γκριλ, μέχρις ότου ψηθεί και από τις δύο πλευρές, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε βάζοντας από πάνω τη σάλτσα ελιάς και τις φέτες λεμονιού.

Συμβουλή: H σάλτσα ελιάς θα διατηρηθεί μέχρι 1 ώρα.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »