MENU

Γαρίδες και αντζούγιες στιφάδο

6 Φεβρουαρίου 2018 • Συνταγές

Ενα νόστιμο πιάτο με γαρίδες και αντζούγιες, μέσα σε σάλτσα ντομάτας που ολοκληρώνεται με γαρνίρισμα από μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού, ιδιαίτερα χαμηλό σε λιπαρά και εξίσου χαμηλό σε θερμίδες.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά

• 500g πατάτες

• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

• 4 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε κομμάτια

• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

• 2 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα

• 1 πρέζα ψιλοκομμένες κόκκινες αποξηραμένες καυτερές πιπεριές

• 400g ψιλοκομμένες ντομάτες

• 250ml λευκό κρασί

• 200ml ζωμός λαχανικών

• 400g γαρίδες, καθαρισμένες

• Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

• 1 κουταλάκι του γλυκού αλατισμένη κάπαρη

• 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

• Φρυγανισμένο ψωμί για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και αφήστε τις να βράσουν. Ελαττώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν αλλά να δείχνουν «ζωντανές». Στραγγίξτε και όταν κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορέσετε να τις διαχειριστείτε, κόψτε τις σε φέτες

Παράλληλα, ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο, τις αντσούγιες και το τσίλι, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια έως υψηλή και προσθέστε τις ντομάτες, το κρασί και το ζωμό και μαγειρέψτε για 15 λεπτά

Προσθέστε τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τις πατάτες. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά περισσότερο, ή μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ροζ χρώμα. Ανακατέψτε μαζί το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και ρίξτε το πάνω από το στιφάδο

Σερβίρετε (προαιρετικά) με φρυγανισμένο ψωμί για… βουτιές στη σάλτσα

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 308

Πρωτεΐνες: 22g

Υδατάνθρακες: 29g

Λιπαρά: 7g

Κορεσμένα: 1g

Ινες: 5g

Ζάχαρη: 10g

Αλάτι: 1g

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »