MENU
stif

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες και αντζούγιες στιφάδο

27 Μαρτίου 2014 • Διατροφή, Συνταγές

Ενα νόστιμο πιάτο με γαρίδες και αντζούγιες, μέσα σε σάλτσα ντομάτας που ολοκληρώνεται με γαρνίρισμα από μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού, ιδιαίτερα χαμηλό σε λιπαρά και εξίσου χαμηλό σε θερμίδες.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 4

sti11

prawn

Μέθοδος

* Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό και αφήστε τις να βράσουν. Ελαττώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν αλλά να δείχνουν «ζωντανές». Στραγγίξτε και όταν κρυώσουν αρκετά, ώστε να μπορέσετε να τις διαχειριστείτε, κόψτε τις σε φέτες

* Παράλληλα, ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο, τις αντσούγιες και το τσίλι, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

* Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια έως υψηλή και προσθέστε τις ντομάτες, το κρασί και το ζωμό και μαγειρέψτε για 15 λεπτά

* Προσθέστε τις γαρίδες, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τις πατάτες. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά περισσότερο, ή μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ροζ χρώμα. Ανακατέψτε μαζί το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού και ρίξτε το πάνω από το στιφάδο

Σερβίρετε (προαιρετικά) με φρυγανισμένο ψωμί για… βουτιές στη σάλτσα

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »