MENU
pepper

Γιατί πρέπει να πλένουμε πάντα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά

30 Ιουνίου 2014 • Ρωτάτε - απαντάμε

Πολλοί άνθρωποι πλένουν τα μήλα και τα ροδάκινα πριν τα φάνε, αλλά δεν κάνουν το ίδιο με το πεπόνι. Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που πιστεύουν πως αν δεν φάνε τη φλούδα του φρούτου ή το εξωτερικό μέρος του λαχανικού, δεν χρειάζεται να το πλύνουν.

Ομως, αυτό δεν είναι σωστό. Ο λόγος είναι πως ειδικά αν το φρούτο ή το λαχανικό έχει ανώμαλη φλούδα ή εξογκώματα, όπως για παράδειγμα το πεπόνι ή το αβοκάντο «παγιδεύει» τα βακτήρια και έτσι όταν το κόβετε ουσιαστικά σπρώχνετε αυτά τα βακτήρια πάνω στην επιφάνεια του καρπού τον οποίο ετοιμάζεστε να φάτε.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας κάτω από άφθονο νερό, είτε τρώτε τη φλούδα τους, είτε όχι.

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »