MENU
syka-sokolata1

Αποξηραμένα σύκα με επικάλυψη σοκολάτας

28 Ιουλίου 2017 • Συνταγές

Ενα τέλειο γλύκισμα για κάθε ώρα της ημέρας για εσάς και τα παιδιά σας, καθώς και κέρασμα στους καλεσμένους σας

Θέλετε ένα επιδόρπιο που να μην έχει πολλές θερμίδες και να σας ανεβάζει, προσφέροντας παράλληλα απόλαυση στον ουρανίσκο σας; Δοκιμάστε τα αποξηραμένα σύκα με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας, ή σοκολάτας γάλακτος, μαζί με γεύση από λικέρ.

Παρασκευάζεται και μαγειρεύεται μέσα σε μισή ώρα και είναι το τέλειο γλύκισμα για εσάς, τα παιδιά και τους καλεσμένους σας.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 24

Yλικά

• 50g μαύρη σοκολάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια

• 50g σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε χοντρά κομμάτια

• 50g λευκή σοκολάτα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

• 3 κουταλάκια του γλυκού λικέρ Grand Marnier

• 24 αποξηραμένα σύκα

Οδηγίες

• Τοποθετήστε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό περίπου μέχρι τη μέση της. Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος δεν ακουμπάει το νερό. Χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό κουτάλι για να ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει εντελώς λεία. Πρόκειται για το γνωστό μας μπεν μαρί.

Δείτε το βίντεο:

• Επαναλάβετε, το ίδιο σε ξεχωριστές κατσαρόλες, με τη σοκολάτα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα.

• Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ Grand Marnier σε κάθε μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα.

• Τοποθετήστε σε ένα δίσκο ψησίματος αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να βουτήξετε ένα σύκο στη μαύρη σοκολάτα. Τοποθετήστε το στο δίσκο με το αντικολλητικό χαρτί. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σύκα, βουτώντας τα στη λευκή ή τη σοκολάτα γάλακτος, ανάλογα με το ποια επικάλυψη προτιμάτε να έχουν τα περισσότερα σύκα σας.

• Αφήστε τα στην άκρη για 30 λεπτά για να είναι απόλυτα έτοιμα για σερβίρισμα.

Διατροφικά στοιχεία

Λιπαρά: 12g

Κορεσμένα λιπαρά: 5g

Ινες: 1,5 g

Πρωτεΐνη: 3,5 g

Yδατάνθρακες: 21g

Σχετικά άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

« »